Κατηγορίες
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας.

Η αρχική της ονομασία ήταν «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες». Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη, μεταξύ αυτών πάνω από 100 εκατομμύρια παιδιά, ζουν με κάποιο είδος αναπηρίας, ενώ περισσότερα από 80 εκατομμύρια άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και περίπου 1 εκατομμύριο στην Ελλάδα έχουν επίσης κάποιο είδος αναπηρίας.

  • Έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄1 και Δ΄2 τάξεων ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν ως προς :
  1. το δικαίωμα των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση,
  2. την καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων και
  3. την αναγκαιότητα σεβασμού της διαφορετικότητας

Παρακολούθησαν μικρά βίντεο, έκαναν ζωγραφιές και συνέθεσαν με αυτές μια αφίσα, ζωγράφισαν μπλούζες με το μήνυμα !!!! «τραγουδΑ.Μ.Ε.Α.πό αγάπη» !!! και τραγούδησαν στους γονείς και τους συμμαθητές τους τα τραγούδια: Τραγούδι στα παιδιά(στίχοι-μουσική: Γιώργος Θεοφάνους) και Όπου υπάρχει αγάπη (Στίχοι- Μουσική: Στέφανος Βαρελάς)

Στη συνέχεια στην σχολική αίθουσα γνώρισαν και πήραν μια μικρή συνέντευξη από τον Ανδρέα Λουκά, μαθητή του 5ου Δ.Σ. Ρόδου παλιότερα και σήμερα φοιτητή του παιδαγωγικού τμήματος Ρόδου.

Τέλος πήραν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες σχετικές με το θέμα της ημέρας, με τις οδηγίες της γυμνάστριας και του γυμναστή του σχολείου μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *